32 weeks/ 8 bulan normal ka rasa nk membuang je?.

Assalamualaikum mommies.. normal ka sjak usia kndungan 7-8 bln ni bawah perut dah rasa x selesa dan sakit .terutamanya bilo tido malam.. n sjak masuk 32 w ni selalu ja sakit prut nk membuang. N mmg akn mudah mmbuang.. cuma kdg2 ssh nk mmbuang sbb kdg2 smbelit kn.. cuma mmg rasa sakit prut nk membuang mcm tu. Normal ka ya . Korang ada yg sama tak?. Cer share. #firstmom #ingintahu

1 Balas

Normal sis. Saya masa pregnant anak first dulu pun kadang macam sembelit, kadang mudah je membuang. Tapi kalau sembelit tu, tak ada beria la push nak berak. Seram jugak saya kalau terberanak dalam jamban 🤣

1y ago

fahammm. kita ni pun risau macam2 kan, sebab tak tahu sebenarnya normal atau tak normal. semoga dipermudahkan sis sampai bersalin nanti