Lotion...

Assalamualaikum. Baby umur berapa dah boleh pakai lotion ye?

12 Balas

tgok kulit baby awk, sy cuba pakaikan kat baby sy masa tu dia bru umur sebulan mcmtu, dia lahir kecik 2.6. kulit dia masih sensitive. so bila pakai jadi merah² pulak padahal pakai lotion khas utk baby newborn. so sy stop dlu. bila berat dia da 3kg cmtu sy pakaikan semula dah ok. sy suka lotion yg khas utk face+body baby skali.

1y ago

Sis pakai lotion jenama apa?

Dari lahir saya dah pakaikan lotion kat baby saya sis. Kalau sis risau, sis pakaikan sikit dulu kat kaki ke then pantau anak sis macamana reaksi kulit baby dengan lotion tu. Kalau tak ada naik apa-apa macam ruam ke, boleh la apply kat bahagian lain pula.

Lotion dah boleh pakai untuk newborn tapi I suggest pakai lotion without bau wangi. kita tak tahu kalau baby comfortable atau rasa sesak dengan bau lotion. Try pakai QV atau Cetaphil dulu..

Baru dengar doktor kk cakap dekat patient dia tadi kat kk, dia kata losyen dah boleh pakai dari newborn & dengar dia suggest brand cetaphil.

lotion sabun syampu minyak semua kena try & error, ada baby sensitive tau.. lg2 kalau baby ada eczema..

since newborn. baby saya pakai brand offspring. ok dgn kulit baby dan wangi.

klu sye, lps hbes pantang 45 hri, sye da stat bg baby pki losyen lps mandi..

newborn, brand fiffy botanical... so far pki okay utk baby dh 19hari baby.

1y ago

Sis sapu dkt area mana je dulu kalau newborn?

Waalaikumsalam. Since newborn saya dah pakaikan lotion untuk anak.

1y ago

Sebamed dan Cetaphil.

Dari day 1 dh pkai..lotion cetaphil @ snowwhite..antara 2 tu je