Anak kurg menyusu

Assalamualaikum.. ank sy dh 4bln 10hari,. masa umur 3bln berat ank sy 5.7kg then checkup yg 4bln just 6kg je. Lps tu ank sy ni mcm kurg mnum susu, minum pun just skdr mnum biasa.. ada cara tak nk bg ank kuat menyusu ?

1 Balas

Wa'alaykumussalam. Masa check up 4 bulan tu nurse/doc ada inform tentang baby underweight ke? Kalau berat normal, sis teruskan menyusu macam biasa. Maybe lebih kerap.

5y ago

so far nurse xde plk inform psl baby underweight., tp sy je yg rsau lebih2 😅 ank mmg menyusu kerap tp dlm kuantiti yg sedikit