Berat badan naik

Assalamualaikum ada x sesiapa dkt dekat sini berat ketika mengandung ni cepat naik..haihh risau juga setiap bulan naik 2kg++ ni... sebelum pregnant berat 48kg..skrg dh 24w 4d berat dh 55.6kg...ada x sesiapa yg kes mcm saya ni

3 Balas

Teringat ank first dlu . Berat naik kaw2 dlm 2mggu/3kg . Dari 74kg smpai masuk laboor room ngam² 100kg. Sampai pecah record mnum air gula 3x.Nasib baik problem cuma obes je.Brpantang 4hri turun 10kg. And utk 2nd prgnancy ni,baru naik sikit2 . Masuk 6bulan ni , naik 3kg . Ok laa doc n misi xbebel . Msih terkawal. Mgkin 1st trimester alahan kuat . Berat pon turun naik.

sy sis. 5minggu naik 5kg+ smpai kene monitor bp seminggu 2x haha. tpi skrg 27w berat dh maintain. dekt sebulan still sama berat.

2mo ago

sama dgn saya sis! sebulan naik 5kg, misi terus suruh monitor bp. jumaat nie kena minum air gula, haraplah tak sangkut. skrg makan pun control, minum air manis pun tak berani. semoga tak sangkut masa minum air gula nti 😅

sya msa kandungan 3bulan 36kg doctor ckp kecik sngt . lps tu skrng tujuh bulan 50lbih . trus sngkut air gula🙂‍↕️

2mo ago

ouh ya ka sis..bru2 ni pun sy minum gula jg 🫢