Jarang kencing semasa hamil

Assalamualaikum. Ada tak ibu2 yang jarang kencing masa mengandung? Saya baca pengalaman kebanyakannya kerap kencing masa mengandung tapi saya jarang sangat. Normal ka macam tu? Ka respon setiap badan tak sama?

6 Balas

saya. awal2 je masa 4/5w kerap kencing. masuk 6,7,8,9 ni mcm takde dah kerap kencing masa awal2. mula2 risau. tpi tgok perkembangan baby okay. saya dh tak risau. inshaa Allah okay. sama juga mcm dada. awal2 ritu rasa sakit mcm bengkak. skrg dh tak rasa sakit. mungkin normal utk bdn seseorg.. jgn risau ye. moga Alah lindung kandungan kite smua ye. amin

normal kot sis, ade stenggah org dia kerap kencing mse awal2 pregnant, ade stenggah org kerap nk dekat hjung2..mcm sye ank first mse awal2 kerap..lepastu dh biasa dh..nk dekat hjung2 jdi kerap balik tpi x sekerap awal2..

10mo ago

haa tulah..kalau kerap nnti kte yg letih..hahaha

saya awal mengandung ni jarang kencing sis , tak kerap maybe depends pada badan , tapi kalau time kencing rasa sakit kat perut cepat2 gi klinik 😉

OK la ni. Kerap kencing salah satu sebab kencing manis/ otot pelvis tak kuat/bayi membesar tekan pundi kencing.

10mo ago

Sama-sama

sy 1st trimester kerap bgun kencing waktu mlm. skli bkn sikit, byk..🤣 biasa xbgun pun mlm utk kencing..

sy kerap sbb mmg sejenis minum air masak byk.