adakah keguguran saya telah terjadi?

Assalamualaikum. 3hari lepas saya mengalami pendarahan yg agak banyak disertakan dngn rasa kontraksi. Pendarahn berlaku selama 3hari.Dan semlm lepas 3hari bleeding yg banyak 2 ketulan besar keluar lepas kontraksi yg kuat . Setelah keluar ketulan tu, pendarahan dan sakit berhenti serta merta.sya ingt dh gugur.jadi terus ke hospital.doc ckp ni bukan kantung janin . Sampai skrg tiada setitik darah dan xde rasa sakit pn. Bila doc scan transvaginal, masih ada janin di dalam rahim.tapi doc xjmpa heartbeat. Doc sruh sya balik dan monitor demam dan bleeding. Dtg balik hospital lepas 2mnggu.Kalau bleeding penuh pad dalam sejam atau rasa sakit dan demam terus ke emgncy. Tapi alhmdllh smpai skrg xde tanda2 tu semua dan xde setitik darah pn keluar. Persoalan sya sekrg adakah sya memang mengalami keguguran..atau masih ada harapan? Ada sesiapa mengalami hal yg sama dngn saya x? Boleh share pengalaman?btw sya pregnant 7mnggu 4hari .

adakah keguguran saya telah terjadi?
24 Balas

Waktu mengandung anak no 2 saya ada turun darah macam ni..tapi tak gugur..sekarang umur 1 tahun 6 bulan dah anak saya..semoga awak dan baby sihat..Amin..

3y ago

ni keguguran ape sape yang tau...bagi tau saye