3 bulan 3 hari

Assalamuaalikum semua,maaf ye mohon pendapat sahabat² yang dah berpengalaman,saya Alhamdulillah anak pertama,harini saya scan 2D klinik swasta,scan semua baby ok kemudian dokter bagitahu ada something dibelakang kepala baby,dia pon xpasti apa,suruh rujuk dengan kk,disni saya nak bertanya ada ke sapa2 berpengelaman mcm saya,adakah tepat kandungan 3 bulan boleh nampk masaalah pda baby,terima kasih

3 Balas

waalaikumussalam. In-sha allah tkde ap. klau awak risau, tunggu minggu ke 24-33 nnti gi buat detail scan. masa tu mmg boleh tngok klau betul ada masalah kt baby awak. 2D selalunya tk nmpak sngt. klau nk sure buat detail scan nnti tau. masa detail scan tu doc mng akn scan smua skali, jantung, kaki, tngan, jari² baby, organ dia. sbb masa 12 mnggu ni bby tk fulky develop lagi anggota dia. awak jgn risau sngt tau😊 fikir yg baik², in-sha allah baby awak okay je😊😊

3y ago

*mmg *tk fully develop

Kalau doktor sarankan utk rujuk kk, boleh je. Kdg dr awal scan boleh nampak ada cyst ke apa ke. Lagipun nak tunggu timing detail scan tu lama sgt lg. kalau tgh risau mestilah kalau boleh nk kepastian secepat mungkin kan. InsyaAllah takde apa tu, yg penting ikut apa doktor suruh buat.

insyaallah,terima kasih respon, semoga baik² ja,allahumma aminnn

3y ago

sama²😊