Baby kepala kat atas 31weeks

hi sy nak tanya, ritu sy scan dkt kk kepala baby da kat bawah tapi uri kat bawah and dokter ckp pp type 3. then semalam sy scan kt swasta at 31weeks. uri da naik atas tapi kepala baby lak kat atas. dokter klinik swasta ckp baby bole turun lg nnti. ada tak ibu2 berpengalamn kat sni sama kes mcm sy. bagus da anak sy bawak naik uri tapi dia jgk naik nape😭😭😭 #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Macam baby saya suka sangat kepala kat atas(breech) tapi takpe masuk 30weeks ke atas ni sis selalu pujuk2 dia, cakap baby turun bawah ye masuk laluan bila dah sampai waktu yg sesuai supaya ibu boleh bersalinkan baby secara normal. Suruh ayah dia pun pujuk2 camtu. Selain dari tu kerap kan sujud ok. Baby saya 35weeks baru turun and masuk laluan terus, 37weeks terus bersalin😂

sabar awak...awak baru 31weeks.. masih ada masa lagi untuk dia turun.. nt 36weeks keatas klau dia x turun lagi tu patut risau.. uri naik atas bagus dh..

awal lagi, masih ada byk masa nak pusing balik. sy 32 week pun kepala masih atas. 34 week dah turun

bykkan sujud.. luar waktu solat pun sujud je byk2.. insha Allah membantu

boleh turun lagi tu, Insya-Allah... waktu sujud, sujud lama²...

bykkan sujud