Baby 2 bulan 10 kerap muak dan munth sehari 3 kali

hi mamy , nak tnya anak sy ni kerap muntah dan muak susu hari hari mesti muak susu dan munth . Sy da keluarkan angin lepas susu . Normal ka ? atau pemakanan sy slah tula sbb baby slalu muak susu? baby full susu badan

1 Balas

muak tu biasa je untuk baby, tapi muntah tu, tak normal. baby sihat ke dan dah berapa hari jadi macam tu?

4w ago

ada beza tau muak/jeluak dengan muntah. muntah ni terjadi secara paksaan, baby akan jadi sangat tak selesa, menangis atau sakit. macam kita yang dewasa muntah. boleh refer posting ni: https://www.instagram.com/p/CSizjiDlqNM/?igsh=Njd5MXB2d2xzd3c1