detail scan

Assalam..nak tanya detail scan bole buat masa bape bulan ye?n bole taw terus ke gender baby bila dh buat details scan tu?

26 Balas

Sy pon nak buat utk baby sy. Mcm ni, awk survey klinik yg ada buat ultrasound, yg affordable and dekat dengan awk, then awk tanya weeks berapa diorg boleh buat detail scan ni. Sbb sy dah survey 3 klinik, and semua pon bg weeks yg berbeza. Dari situ, baru awk decide nak check weeks bila and kat mana. Ok? Harap membantu 🤗

Bese nurse yg suggest kita buat week bape.. sebb hr tu nurse sy cakap dah boleh buat detail scan.. doc pon cakap ok next checkup make sure dah siap buat detail scan.. the next week sy pergi terus.. alhamdulillah.. baby behave je.. dan nampak gender terus.. mase tu 22 weeks..

Btter tnggu msuk 7 bulan ke atas.. sbb klau scan kdng2 doctor main agak jee gender bby kdng2 sbb susah mereka nak zoom in scann klau bby msih kcik.. Syang duit mlyang trutma nya scan di swasta.. tp klau 4d scan boleh jugak. Ikut kmampuan msing2

Sy buat week 28.. Tu pn doc da ckp hampir lambat. Sbb bby da besar.. Tp bgntung pada klinik tu dia boleh buat sampai week bape.. Yup trus nampak gender dia..

doc pakar beritahu sy . hanya 18 hingga 23week sahaja . lebih dr tu sukar utk nmpk . kalau nmpk pun mslh² tertentu tu naseb² je .

4 bulan tak silap, ye boleh tau terus jantina baby. Sebelum p scan tu minum ayaq oren sanquick tu dulu supaya nt sng doktor nak scan

4y ago

Bkn ker kalo aktif doc susah nk scan

Sy scan 17 week,alhamdullillah rezeki terus nampak jantina baby,dr pun excited bgitau time nampak jantina baby .

Doctor saya bagitahu, details scan ni masa 25 weeks ke bawah. Tengok gender 28 weeks ke atas.

Klo lagi kecil kandungan tak leh tau gender lagi.atleast tggu 28 weeks

18w dh bleh buat sis...sy buat ngam2 20w..nmpk dh gendernye...😍