susah nak tidur malam

Assalammulaikum. .hari ni dh lebih kurang sminggu sy xdpt tdur. .setiap hari mesti tidur dalam jam 3-4 pagi baru dapat lelap mata. .xrasa mengantuk lngsung siang pun xtdur. .normal ke ibu preg xdpt tdur?

25 Balas

Saya dulu bila msk tido memang x blh tido... Pagi time nk bangunkan ank ank utk pegi sekolah br rasa mengantuk dan susah nk bngn.... Tapi skrng dh msk 36 weeks and 6 days... Mlm nyenyak tido tapi pagi 4.30am @5.30am dah bangun... Lepas tu dh x blh tido

Sy start msk 7bln xle lena tdo mlm, kol2 msti jaga nnt lps subuh bru dpt lena...siang pn klu tdo skjap2 je, mmg x ngntuk sgt cuma kadang2 bila byk buat keje badan jd letih...mslhnya mlm mmg xle lena 😂

Normal la... Bila masuk trimester ke 2 lagi susah nak tido... Mai dengan sakit pinggang... Kona kiri tak kena kona kanan tak kena... Perhhh.... Alik2 darah naik... Kes tak tidur

Normal rse nye sy pn cmtu da msuk 3rd trimester ni ssh nk lena tido mlm..blom lg part tgh mlm bute la tekak nk mkn itu ini..skit bdn pn ye sbb tido mengiring je..kaki pn lenguh2

Sama la sis....skg da 31+weeks makin mnjadi2 x blh tdr mlm...mmg dkt matahari nk timbul bru mata rasa nk ttdr...stress jadinyaaa...bwh mata pun hitam daa😭😭😭😭

Xda Masalah time tido Masa preggy. Cuma da prob minggu terakhir nak ceaser..( maybe nervous) sekali hubby xlena tido.. excited maybe.. hehe

Normal sis. Saya pun mesti sedar tengah malam. Lepas tu susah nak tidur semula. Kadang2 rasa panas. Berpeluh2 padahal dah tido dalam ekon dah.

Normal jew adakala seharian pn ada y xdpt nk tdOo... Mcm sy prnh shri lngsng xblh nk tdOo eskkn tu bru trlena tpi skjp jew tdOo

Sàya tido duduk.. raa tx selesa bila baring.. kerap terjaga.. bg saya normal bg org preggy lebih lg kandungan dah besar

Selalu dengar ibu pregnant jd kuat tido..mby atas org jugak kot..ada yg sakit² badan..ada yg xde rasa apa..