folic acid

Assalammualaikum..sy nk tnye,masih bleh ke baru nak ambil acid folic waktu kandungan dh 4 minggu?

2 Balas

Kalau ikut prosuder .folic asid ni lebi baik d mnum masa sebelum mangandung lgi sis...tp tau la sekrg ni ada lain org lain juga...tpi foloc asid ni d galak mnum untuk membesaran janin..hingga la melahir kan..dan selepas melahir kn pun kita d galak kn juga mnum ubat ni..mcm tiada had juga la kalau nak mnum folic asid ni..sebab ubat ni baik untuk kita juga

Wsalam..boleh je..sy mkn smp kandungan 12 weeks baru mkn ubat zincofer yg kk bg sbb buat buku pink ms kandungan 12 weeks

4y ago

Ape² brand pon boleh je..kalau lepas mkn seeloknya amek 2jam slps mkn ya