Sakit ulu hati

Assalammualaikum..saya nak tnya la.. Saya sjak msok trimester ke2 nihh rajin sakit ulu hati.. Mcm msok angin pon ada jgak.. Sakit nyer tuhh sllu lpas mkan ubat iberet tuhh.. Saya ada msalah hb low.. Dktr sruh mkn iberet 2 biji stiap pagi.. Lpas mkn ubt tuhh jek sllu sakit ulu hati smpai ke tulang blkg rasa nyer.. Menahan sakit smpai seram sejuk badan..naik bulu roma..muntah2.. Sakitt betul..da la ada ank nak skola.. Suami kerja..tpkse kkdng ggihkan diri drive hntr n amek dia balik skola.. Suami pon da naik risauu dah..sbb sblom nihh xpnah kena mcm nihh.. Sbb mkn ubat tuhh ke yg jdi sakit mcm tuu..? Klau ye.. Bole tukar ubat apa plak ye? Saya skrng da nak msok 27week..tlong ye ssiapa yg tahu.. Da tnye dktr kk.. Dia x ckp apa pon...dia just angguk2 kple jek..😞😞😞

3 Balas

sya makan zincofer pon sama jugak pedih ulu hati sis .. mmg time preg ni senang kena pedih ulu hati lebih2 lagi perut dah makin besar .. sya smpai x leh tdur mlm .. sya just tdo pakai stokin sbb x nak masok angin .. asal nak kena pedih ulu hati sya mmg bgun mnum air suam panas .. tu je laa sya buat bagi kurangkan pedih tu ..

same la sis.. slalu pedih ulu hati.. lg2 lps mkn kari, sambal.. pedihnye tu.. kdg ok kdg terkena.. kne elakkan makanan berempah n pedas..

try cari 2nd opinion. mntk pendapat doc klinik swasta. kdg2 doc kt kk ni patient ramai x sempat nk telek details stiap patient satu2