Sakit ulu hati

Nak tanya macam mana untuk kurangkan sakit ulu hati ketika mengandung first trimester ye?sakit mmg smpai muntah2,,harap dpt brkgsi tips..terima kasih

5 Balas

emhh...sy hr tu x tahan sgt sbb smpai muntah kuning, sy mintk kt doc ubat angin..pastu doc bg ubat tahan muntah... mual2 tu biasa, tp kalau muntah smpai lebeh 3 kali, badan jd longlai, better jumpe doktor....

Saya baru lalui malam tadi. Seksa sangat x boleh nak tido. Muntah bnyk sgt sampai keluar kuning. Ramai jugak recommend Gaviscon. Sy baru try makan harap ok lah.

saya skip pengambilan roti/ jenis kuih berasaskan tepung. so far alhamdulillah dah xmuntah kuning.

Yoghurt helps alot..for me atleast..and i stop mkn spicy food totally

Pegi klinik