dara kurang

Assalammualaikum smua.nak tanya ne. Klau kurang dara merah selain bayam, kangkung, sawi, udang,daging ayam dn daging ap lgi yg bleh d mkn untk tmbah dara merah ya..

1 Balas

Waalaikumussalam, makan ubat yg kk bagi. Ubat tu di makan dengan air limau / oren. Saya buat macam ni masa pregnant sebab saya anemia in pregnancy. Alhamdulillah, hb saya naik. Amalkan makan buah jambu baru pun bagus. Ubat yg kk bagi tu, jangan makan sekali dengan koko / susu. Nnti dia akan halang penyerapan nutrisi. Nak minum susu atau koko, jarakkan masa dari waktu makan ubat