baby

Assalammualaikum semua....nk tnye sbb sy baby first mmg kalo da 24weeks perut mengeras kew....baby pown mula aktif...

2 Balas

Haah sis. Memang akan selalu mengeras. Kena pantau ye. Kalau tiap 5min mengeras gi hosp ye. Kalau dalam sehari tak kerap mengeras sis bawak berehat je. Takut bila sis penat, baby pon rasa jugak.

5y ago

Boleh je nk mkn ais batu. Takde masalah. Masuk badan nt ikut suhu badan kita. Kalau sis gerak banyak mmg dia akan bg amaran mcm tu. Baby suruh sis rehat kjap. Main2 dgn dia.

Yup.. Sy dh 30w.. Mmg sllu sgt perut tiba2 mngeras..