Aspirin

Assalammualaikum Semua.. Siapa Ibu2 Di Sini Pernah Berklinik Di Rafflesia Medical Centre.. Sya Mngandung & D Berikan Ubat Ni.. Bnyk Ckp Org Preggy X Ble Mkn?? Bleh Bgi Pendapat X?

Aspirin
31 Balas

sya pn pnah makan ubat ni dulu tapi makan ¼kecik je pil tu... sbb sya kncg manis doktor suruh cairka kan darah... skarang anak ke4 ada kncg mqnis jugak tapi tak da makan ubat ni lagi.. ...

12 weeks doctor dah suruh mkn cardiprin sampai bsalin because I'm a risky mother...i follow je Bcause I know I have very² good medical teams support around me... Good luck my dear 💕

Hi sis..sy pun baru dapat tadi. Was was nak makan sbb ramai yg bgtau x bole makan aspirin. Tp doc bagi. Sampai sekarang i x makan lagi ubat ni, btw sy pg kk ibu anak dekat rumah

5y ago

Kalau doktor bagi kena makan sis. Aspirin Ni tuk elak darah block kat jantung kalau x silap. Kalau ada sejarah darah tinggi & mengandung ada gdm doktor MMG suruh makan.

Kan dah jumpe doc... Yg nak dgr ckp org tu bt apa sis... Lau x, xde guna sis pergi jupe doc tp dgr ckp org.. Ada la tu kenapa sis kena makan ubat tu, n mesti doc dah explain kan..

5y ago

Sya x dh kena explain sis ubt tu utk apa.. Sya sya frst tme preggy.. Kta ni kn tgh happy, ngm2 mak mentua kje government g dia tnya utk apa mkn bnda ni

Saya makan aspirin. Saya ni obesiti, dan ada history last pregnancy darah tinggi semasa mengandung. Saya makan dr 12w. Skrg Alhamdulillah dah 18w

Saya dpt ubat nie dri dktr pakar dri mggu ke 6 smp skrg (27w)...saya ada history of miscarriage 2x...alhamdulillahhh kndungan sihat...

5y ago

Dah dr.pakar yg prescribed ubat tu,knp risau jd pape plak?...dr xkn bg ubat yg mbahayakan pt dia... x risau ke kalu x amik ubat tu,then jd pape? Kalu xda ape2 xpelah... sya dah 2x kali pngalaman...so yg kali nie mmg sya betul2 jg n follow nasihat dktr pakar...

Kalau tak boleh makan doc tak bagi. Aiyok. Ada doa tertentu. Takkan makan sebiji. Either 1/4 or 1/2 biji je sehari.

ni ubat utk cairkn drh..penting kna mkn klau doktr dh bgi..jgn skip..utk elakkn si ibu jdi sawan ketika preggy..

5y ago

Ok tq ya

Doc bg ubat tu untuk makan...mestila badan awak tu ada problem atau nak avoid something can happen...😪

5y ago

Ok tq.. X dh lah hairan je.. Sbb bp sya semua normal.. X dh msalah yg lain

Insha allah... Xda apa2 sis.. Doc bg ubat apa yg bdn kita perlu je.. Jgn bimbang..