Telah vaksin sebelum tahu mengandung

Assalammualaikum. Saya ada soalan. Sesiapa disini pernah ambil vaksin sebelum tahu dia pregnant???? Sebelum ni saya ambil vaksin astra dalam awal bulan 6, tapi 7/8 saya dapat tahu yang saya dah mengandung. Jadi masa ambil vaksin yang pertama, adakah ianya akan effect apa2 kepada kandungan saya pada masa akan datang??? Saya perlukan pencerahan

2 Balas

saya ada kwn yg vaksin 1st dose sinovac time tu dia pregnant 2/3 weeks mcm tu tp dia tak tau yg dia pregnant… 2nd dose time dia 16 mggu.. smpai skrg alhamdulillah dia okay je.. ibu jgn risau sgt ye.. insyaAllah sihat tu.. alhamdulillah..