Baby bagi kerjasama

Assalammualaikum, saja nak share pengalaman bersalin anak first. Due date baby sepatotye 28/7, tpi ummi dpat surat tawaran untk iv jawatan spa 29/7. Ummi plan bersalin dekat hos gomen & tggu tanda2 bersalin baru g hos.. tpi sebabkan nak g iv 29/7, nanny suggest untk bersalin dekat private secara induce & dpat berehat 2 minggu sebelom g iv. Pergi hos private cek kandungan sama ad sesuai untuk induce @ tak 14/7.. dr cakap dah ada bukaan 2cm & dr bagi masa untk bukaan secara natural sehingga 17/7.. petang 16/7 masih x ada tanda nak bersalin.. ummi punya takut nak kena induce, mcm2 cara ummi buat untk cepatkan bukaan.. pergi pusing dataran, dera abi 🙈, makan kurma, alhamdulillah besokye 17/7 bila serah diri kat hos dah ada bukaan 4cm. Dekat hos, dr drip ubat untk cepatkan contraction jam 9.20 pagi & alhamdulillah lepas 5 jam bertarung, baby keluar jam 1.20 petang.. ummi kena vacuum sebab x reti teran.. hahaha.. alhamdulillah baby ummi bagi kerjasama untuk keluar pada 38w4d.. ummi pon selamat pergi iv 2 minggu lepas bersalin.. doakan ummi diterima untk jawatan spa & baby membesar dengan sihat & menjadi anak soleh. #1stbaby #MuhammadImanAffan #1month

Baby bagi kerjasama
10 Balas

Alhamdulillah syukur... Sama sy tunggu date nk iv spa jgk,masalah nye sekarang due nk bersalin 21/9 ni...harap sangat dipermudah kan....

Samalah kita pergi iv masa dalam pantang. Hehehe. Semoga ada rezeki puan dapat panggilan kerja pula lepas ni 🤗

Alhamdulillah.. Semoga murah rezeki ummi dpt jawatan spa tu & baby mmbesar sihat kuat soleh🤗🥰

Alhamdulillah, tumpang happy. Semoga ada rezekinya ya sis. InshaAllah rezeki baby, aminnn~

Alhamdullilah. Tahniah dapat baby & dapat interview😀

tahniah....gagahnye g iv....moga ade rezeki..

tahniah puan.. moga ada rezeki puan.. amin.

Alhamdulillah...tahniah sis 🥰

semoga dipermudahkan urusan

alhamdulillah. tahniah