bintik2 pada bayi

Assalammualaikum nk tnye laa..bintik2 mcm nie kene kt bayi..kenape ye..kt leher,dahi dgn pelipat tangan..sbb ruam panas ke atau allergic sabun..?

bintik2 pada bayi
2 Balas

Kena dapatkan nasihat doc sisi, kesian bby gatal dan pedih tu.. kalau dulu2 my mom suruh letak kanji.. sbb dia buatkan kulit tak lembab sgt.. Perhatikan juga sabun yg digunakan, sy ank dh masuk 5 bulan baru pakai sabun.. itu pun cetaphil.. sbb kulit bayi cepat sensitive dgn bahan kimia.. masa bayi tu lap2 dan slalu cuci dgn air suam2..

alergik sabun...sbb cuaca pns pn leh jd mcmni juge...sis dh bwk ank g klnik?? tuk dptkn rawatan?? sian bby msti rs sakit n pedih ni..mg anknya cpt sembuh..Allahuma aamiin