Baby kurang gerak

Assalammualaikum nak tanya, baby saya kurang gerak hari nie, tak sampai 10 pon lagi. Selalu 4.30 da 10kali da. Nie dia gerak pon saya yang paksa tekan2 perut goyang2 kan perut & minum ais. Tapi baby kerap mengeras. Saya baru 31w6d. Perlu pergi clinic ke or terus ke hospital ye ? Risau la.

5 Balas

kadang bila dah masuk 3rd trimester baby dia kerap tidur atau ruang dia nak bergerak semakin sempit .. saya masa 1st pregnant sama juga macam puan risau sangat pergi ke hospital doc buat ctg rupa2nya baby dia kuat tidur sampai misi goncang2 baru baby dia bergerak macam biasa .. kalau bagi saya ia normal selagi mana kita masih rasa gerakan baby kecuali puan tak rasa langsung pengerakkan baby itu yang patut dirisaukan ..

1y ago

alhamdullillah puan ..