Baby kurang gerak

Assalammualaikum nak tanya, baby saya kurang gerak hari nie, tak sampai 10 pon lagi. Selalu 4.30 da 10kali da. Nie dia gerak pon saya yang paksa tekan2 perut goyang2 kan perut & minum ais. Tapi baby kerap mengeras. Saya baru 31w6d. Perlu pergi clinic ke or terus ke hospital ye ? Risau la.

5 Balas

saya pon pernah sekali mcm tu..tp pkul 6.30 bru cukup 10 kick.tu pon bg makan manis2 n minum sejuk.dia tidur lama sbb malam active sgt..

1y ago

ya sis esoknya dia gerak macam biasa..kalau nk malam masih tak ckup 10 sis pergi hospital terus risau jugak sbb nurse pernah pesan kat saya ada kes bby lemah sbb terbelit tali pusat..