Tidak minum susu

Assalammualaikum mummy, sya nak tnya ada tak cara lain utk selain minum susu? Sbb sya tak suka nak mnum susu ,asal mnum akan muntah/mual. Apa risiko bila tak mnum susu kpd kandugan 15mnggu ne#ingintahu #seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

kalau u dah tak boleh minum susu, jgn paksa diri. sumber kalsium bukan hanya dari susu semata. banyak lagi sumber kalsium selain dari susu. salmon, brokoli, sayur pakchoy, bayam, tauhu, biji bijan, kacang kuda, chia seed, buah tin, ikan sardin, cheese, kailan, kacang dhal, jus oren, air soya dll air soya tu better cari yg non-gmo tau. lagi sihat. contoh dari soya ESP dari Shaklee. soya dia non-gmo. so selamat diminum dan tidak akibatkan cyst/ fibroid.

minum susu untuk dapatkan calcium sis.. kalau calcium kurang masa pregnant, semakin cepat tulang kita akan reput sebab baby akan serap calcium yg ada pada badan dan tulang kita.. sebab tu kena minum susu... kalau tak boleh minum susu, sis kena cari alternative lain yg boleh bagi calcium dekat badan n baby macam makan telur, dan minta pandangan doc supplement calcium apa yg sesuai untuk sis amik masa pregnant ni..

minum susu untuk dpt kn calcium utk bby.. kalau x... nnty bby amik calcium dlm badan awk.... bdan awak plak kurang calcium... nnty tulang n gigi awak cepat reput... kalau x blh minum susu... blh bli calcium untk ibu mengandung kat farmasi... sy pon mkan supplemnt tu je... sbb kurang minum susu

sya dri anak 1st smpai la prggy baby ke 3 nih, sya x penah minum susu. sbb mmg xleh masuk xleh nak telan susu. sya minum Milo,kdg2 ada minum teh ais.tpi jangan amalkan ye sis. minum boleh tpi berpada2🤭sya byk minum jus buah.

Klau tak bole minum susu, dptkn pil calcium dri doc, sy pun ada mkn pil calcium