Tidak minum susu

Assalammualaikum mummy, sya nak tnya ada tak cara lain utk selain minum susu? Sbb sya tak suka nak mnum susu ,asal mnum akan muntah/mual. Apa risiko bila tak mnum susu kpd kandugan 15mnggu ne#ingintahu #seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

kalau u dah tak boleh minum susu, jgn paksa diri. sumber kalsium bukan hanya dari susu semata. banyak lagi sumber kalsium selain dari susu. salmon, brokoli, sayur pakchoy, bayam, tauhu, biji bijan, kacang kuda, chia seed, buah tin, ikan sardin, cheese, kailan, kacang dhal, jus oren, air soya dll air soya tu better cari yg non-gmo tau. lagi sihat. contoh dari soya ESP dari Shaklee. soya dia non-gmo. so selamat diminum dan tidak akibatkan cyst/ fibroid.