14 MINGGU 4HARI 🤰 "BERPUASA"

assalammualaikum momy2 ... Sy ad sedikit soalan nk bertanya , sy mengandung dh 14minggu.. Sy nk tnya lah.. Boleh ke sy berpuasa.. Setakat ni dh 4HARI sy berpuasa.. Lapar tu lapar. tp sy tahankn diri.. Jd BAHAYA tak utk KANDUNGAN sy.. Tak ap ke sy terus BERUASA .. ? #ingintahu

15 Balas

sy 14 weeks juga. sehari ja puasa. sbb lapar. tgh fasa nak makan je. so sy tak puasa lah. sy bangun sahur dan niat berpuasa. tapi tghari dah bunyi bunyi perut. sy berbuka jugak. pastu hari ke 4 ramadhan, jmpa doktor sebab kencing pedih, sekali doktor ckp jgn puasa sbb air kurang, kencing kotor dan ada darah. kena makan ubat setiap 8 jam. so itulah ceritanya, dalam puasa sehari hari pun doctor kata air kurang, last2 mmg tak dpt puasa seharian sbb ubat start ambik seawal 9.30 pagi. kemudian 5.30 ptg. huhuhu jaga kandungan ya . jgn seksa diri dan anak . nnti jadi mcm sy, sana sini kurang 🥲