14 MINGGU 4HARI 🤰 "BERPUASA"

assalammualaikum momy2 ... Sy ad sedikit soalan nk bertanya , sy mengandung dh 14minggu.. Sy nk tnya lah.. Boleh ke sy berpuasa.. Setakat ni dh 4HARI sy berpuasa.. Lapar tu lapar. tp sy tahankn diri.. Jd BAHAYA tak utk KANDUNGAN sy.. Tak ap ke sy terus BERUASA .. ? #ingintahu

15 Balas

Saya tak puasa sis. Mmg tak larat nak puasa. Ikut badan lah sis, kalau larat silakan. Tak larat jangan puasa.

Wlkms..jika bdn sihat wajib puasa,tapi kalo dh rase xsihat muntah,pening boleh jer berbuka.

saya 13weeks 2 days. Alhamdulillah puasa.

kalau larat teruskan

Rujuk doktor

1y ago

Sama-sama