Tiada alahan..

Assalammualaikum... Momies2 semua... Saya nak tanya... Normal kah kandungan dah 7weeks... Tapi tak ada alahan langsung?? Yang ada.. Kerap penat dan asyik nak tidur sahaja... #babyke3 #taksamapengalaman

12 Balas

Saya 5 minggu baru tau pregnant, steady je amik sinovac, xde alahan. Yakin je x pregnant. Rasa mngntuk dn penat. Lpas beberapa jam,ambik vaksin tiba2 rasa nk muntah, pening, tidur kejap. Baru ok. Brbeza masa pregnant ank sulung, nasi x boleh mkn. Hari2 mkn smpai jemu, char ktiaw.

Saya pun dalam 6weeks. Masih tak ada alahan. Cuma kdg-kdg pening and mual datang sekejap je. And plus kuat tidur. Pantang letak kepala, boleh terlelap terus. Makan tk bape suka telan nasi buat masa ni. Alhamdulillah, hopefully kandungan kita membesar dengan sempurna dan sihat.

haii siss kita sma sis sjak awal pregnant xde alahan lgsung.. sy yg da 14minggu pun xde alahan lg.. alhamdulillah.. ok jgalh kn xde rsa alahan apa2m hrp2 bterusan smpai da bsalin nty. rezeki kta sis.. alhamdulillah.. sbb klo tngok kwn sy alahan teruk smpai sakit². kesian..

3y ago

tulah.. kesian diorang yang kena alahan teruk.. nak makan pun susah sebab alahan..

Sama sis. Tapi saya x boleh makan benda berkuah mcm char kuey tiaw tadi makan terus muntah. Padahal sedap je. Nasi x de masalah. Tapi benda berkuah klau tengok terus x lalu rasa kembang tekak.😅

sy dlu pun masa awal2x mmg takde alahan,sama mcm sis kerap pnat je,tp lps msuk 12 mnggu,tiba2x dtg loya,nk gosok gigi pun boleh nk termuntah blk

awk bersyukur tkda alahan..sma mcm sy awl mngandung smpai skrg tiada alahan..penat & tidur tu biasa ❣️

saya baru 5weeks alahan teruk ' nasi tak lalu .. asyik nak muntah je . perit 🥲 ..

3y ago

tulah pasal.. orang lain ada alahan... saya tak ada pulak...😅 suami kata baguslah tak ada alahan.. tapi macam tak biasa pulak.. yang sebelum2 ni.. ada je alahan walau tak lama... tapi kali ni.. lansung tak ada... selera makan makin bertambah,asyik penat dan rasa nak tido je...😅

sy xde alahan untuk ank 1st & 2nd ni alhamdulillah..rasa biasa jaa

normal, sy pregnant dua boy mmg xda alahan langsung

Normal sis. Saya 4 kali mengandung takde alahan.

3y ago

ouh ye ke.. alhamdulillah..