Kencing kotor

Assalammualaikum mmy2 smua... Ad x ptua untk hilangkn kencing kotor time prgnnt ni... Arini bkk buku pink... Skli sngkut kncing kotor.. Kli k-2 cek.. Naik plk bcaan dy.. Smpai kne msok air..

14 Balas

Minum air barli kosong, banyakkan air masak dan kurangkan air/makanan manis. Masa nk amik sample air kencing tu ada cara dia juga, kena kencing sikit dahulu dan baru tadah cawan untuk ambil sample air kencing seterusnya. Maksudnya buang dahulu air kencing mula2 sbb biasanya ada bakteria, yg seterusnya baru ambil utk dapatkan result urine yg sebenar. #TAPSupermoms

kerapkan mnum air mineral penutup hijau setiap hari..urine sy drpd kuning pekat & kotor, now dah cantik👍🏼..byk minum, byk kencing..tu yg pulihkn kita dari kencing kotor.. btw kencing kotor bahaya utk kandungan tkut baby terkena infection, so nti lahir baby pramatang.

3y ago

thankyou sis

Banyakkan minum air mineral, jangan tahan everytime nak lepas hajat and cuci private area extra teliti than before 😉 Petua org tua, minum barli suam. Sy buat dan mujarab. Boleh cuba 😊

sama macam saya sis .. tp saya xda pulak masuk air smpai kali 3 masih ada .. saya banyakkan makan buah tembikai n minum air kosong .. kalau sis bole minum air barli lagi bagus.

dktr sarankan sy banyakkan minum air putih. mnmm 3 liter sehari. klau org tua² bg tip kat sy plk banyakkan mnm air barli suam tanpa gula. #01Dec20  #TAPSuperMoms

Try minum air bunga.. sya minum nie alhamdullilah hilang kencing kotor. Dan time kandungan kedua dan skg sya amalan kan, kencing bersih saja..

saya amalkan minum air utk ibu hamil .. produk r rayyan .. alhamdulillah ok smua .. hb , gula , kncing n baby pun alhamdulillah ..

Air kosong jangan tinggal. Air barli, kelapa bagus utk hydrate badan. Jgn yg ada gula. Hehe

Minum barli kosong, seminggu terus normal kencing. Minum air kosong banyak banyak jugak.

Dr sruh sy minum pure cranberry juice.. Try la sis.. Berkesan. Beli kt farmasi