Selera makan takde

Hi assalammualaikum.. ikut kan skrg saya da 6week. Macam mane eh nak ade selera makan. Saya lost terus selera makan, tak lalu lngsg nk makan nasi , bau lauk pun rase nak muntahh. Biskut ke ape2 jelaa mmg tkbole nk masuk. Bolee bg idea tk mknn yg bole mengenyangkan hmm sbb kesian perut ni asyik thn lapaa jee...

5 Balas

kita sama sis. dah lemah saya ni, sebab takda selera. masak pun tak boleh, nak muntah jee. baca komen2 suruh makan buah. haritu buah sengkuang je yg saya boleh makan. kadang rasa kesiannya diri ni hahaha apapun semoga yg alami alahan macam kita ni, dikuatkan semangat. nak taknak kena paksa makan 😪

Saya pun sama. Baru 6w tapi takde selera makan. Biasa saya akan makan roti ke. Takpun buat pasta. Kalau malas sgt saya goreng kentang. Tapi bukan kentang proses food tu taw. Ubi kentang saya potong mcm wedges pastu goreng dgn tepung. Kentang pun karbo okay laa kan gnti nasi🤭🤭

9mo ago

Saya dulu masa 1st pregnant suka makan mashed potato. Yg 2nd ni pun sama. Suka makan kentang. Okay laa kan. Ganti nasi😂😂. Saya pun lama tak makan nasi. Kekdg 3 hari sekali baru makan. Ikut lauk jugak

Kalau asyik tahan lapar lagi rasa nak muntah. Kalau rasa nausea and vomiting boleh makan Metaclopramide. Selamat masa pregnant. Makan sebelum 30min. Lepas tu bolehlah makan sikit sikit.makanlah apa yg lalu

cuba mkn buah2 sbb bru 6 week kn so mmg sush nk ad slre mkn..sy kdungn 5 buln bru dpt mkn blik

banyakkan makan buah