Berat badan baby susut

Assalammualaikum ibu2 & mommies semua. Pernah tak lalui mcm sy lalui skrg? Skrg ank sy dh umur 3 bulan, haritu pergi KK utk injection. sekali kene timbang berat, berat ank sy hnya 3.6kg, last timbang masa 2 bulan haritu 4.1kg, susut 500g. Kisahnya mcmni, sy tgok ank sy mcm kurang puas minum susu badan sbb asyik menangis nk menepek sj. Sy fikir mungkin susu sy kurang, jadi sy berikan susu formular Lactogen dkt dia, 5 jam lps minum susu tu dia jd muntah sampai keluar muntah kuning. Dah bawa p kecemasan, Dr. kata dia xboleh minum susu formular lactogen, so continue bf mcm biasa. Alhamdulillah, skrg ank sy makin kuat susu bdn tp tulah, bdn dia masih susut. Risaula.. Ada cadangan tak cara untuk tambahkan berat badan baby sy? Terima kasih sudi membantu ?

2 Balas

Cuba tukar susu sis..sy bg ank sy frisolac n susu bdn bg jg.

4y ago

Dia poop ok je.kdg2 2hari sekali..tp fm ni depends on baby jg la.kena try n error.sy 3 kali tukar susu.frisolac yg ok.

Susu kan malam tak? Poo2 warna apa?

4y ago

okay baik.. terima kasih byk sudi membantu 😊