saya nak tanya

hi assalammualaikum ibu ibu . kalau upt pekat macam ni rasa rasa berapa week ya

saya nak tanya
14 Balas

Tidak dapat tentukan minggu kehamilan, kalau guna upt sb yg ni cuma cek kehadiran hcg dlm urin. Dikenali tanda kehamilan palsu kalau dlm istilah midwifery. Tanda kehamilan benar kena melalui scan yg ada kelihatan fetus dan ibu merasa ada gerakan baby di perut. Hrp info ini membantu.

Mana boleh main teka-teka berapa minggu hamil hanya dengan tengok result upt. Kene kira dari hari pertama period terakhir anda. Anda ingat semua orang dalam ni ahli magik ke? Mengarut betul la.

Upt tak dpt nk tentukan berapa weeks, pegi klinik jmpe doc nnti doc akan scan utk tgk kandungan dh berapa weeks. Tp roughly bole kira sendiri daripada tarikh akhir period 😊

Tak pasti la. Husband awk pn belum tentu ingat awak punya 1st date period. Inikan org lain. Hanya awak je yg tau berapa weeks

Ssh sgt nk teka. Kalo guna clear blue tu bru blh agak😅

Tak dpt nk jawab tepat. Kena kira dari tarikh last period sis

Sama mcm sy dulu.week x egat. Tapi da masuk 2 bln

kena tukar soalan ni sis.ksian,kena kecam nnti..

Taktentu juga.. Kena kira last period

Sila scan ya sis untuk pastikan