Boleh Ke Ibu Mengandung Minum Air Bergas?

Assalammualaikum and haii semua.. Saya baru mengandung anak pertama.. Dan sekarang masih pada trimester pertama.. Sy teringin minum air zapple and ice cream soda. But dua2 air tu kan bergas.. Boleh ke saya minum? Lagi2 di awal kandungan ni.

9 Balas

Better jgn mnm la sbb gula tinggi,colouring lg n x elok utk baby.. Sebb ape yg kita mkn o mnm akn jd zat utk baby.. Jga dri ye mommy.. Sma2 kita kwl pmakanan dmi baby ye.

wslm..hi sis,sy tk suggest sis.sbb air bergas tk bgus tok mummy preggy.1st trimester sy advise jge mkn mnum sis..😌 baby kecil lg..sian dia.mkn n mnum yg brkhasiat mummy😘

5y ago

💝 welcome sis..insyaAllah lama2 t byk info taw,sy pn mcm sis jgk dlu,hehe..

Hurm..sy lg la..xthu pn pregnant time raya hritu dr pgi smpi ptg dok mnum air gas time p braya..hrp2 xde pape..bru 5week

waalaikumussalam.. xsure bole atau x tpi kn air tu bergas n tinggi kndungan gula.. momy kna kwal jgk gula dlm drh..

Boleh je. Yg penting yakin and drink moderately. Jgn ambil berlebihan. Makan/minum utk elak kempunan je 😅

Jika tergin amik seteguk dua ckuplah.jika.ambil.lebh bahaya sb kandugab gula tinggi.

Ok je but jgn lah over minum selalu

Better advoid it

Tk disarankann.