Keracunan makanan

Assalammualaikum. Ada tak kat sini pernah kena keracunan makanan masa hamil? Bahaya ka x ya? Semalam tk tahu salah makan apa, sy muntah2 hingga keluar ikut hidung. Banyak sgt muntah , and byk mmbuang. Klau biasa sy tkda alahan muntah. Ada risiko baby x? Sy nk prgi check tapi perut tkda rasa sakit

1 Balas

Sy alah mmg selalu muntah pg ptg siang mlm. mmg keluar kat hdung jgk . n penah admit wad. kalau sis rasa muntah terok sgt pegi la kecemasan. masok air

2y ago

Tp sy tkda alahan. Cuma smlm ja muntah kluar hbis. And rasanya bukan alahan, sy rasa sy salah mkn . Cuma risaukn baby. Sbab sy msuk 2nd trimester ni sy mmg dh tk muntah2