Prosedur Buka Buku Pink di KK

Assalammuaalaikum semua, boleh share tak prosedur nak buka buku pink dekat KK mcm mana ya musim pandemik ni ? Saya ada call KK berhampiran, nurse tu cuma minta number hp saya utk dihubungi nanti.. tp dah almost seminggu juga still belum ada yg contact saya.. sebab sy bekerja takut kena hari yg sy xdpt nak hadir pulak nnti 😢 ke mmg normal mcm tu ya ? Sebab sekrang kan musim2 pandemik ni mungkin agak rumit .. mohon share kat tempat korang mcm ni jgk ke ? Kalau betul, berapa lama masa kena tunggu utk nurse contact ye ? #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

waalaikumussalam dear..mcm kt tmpt sy, dpt tarikh teros masa call tu..diorg akan mtk details kita n tarikh last period apa semua, nti diorg setkan tarikh bila kena dtg bukak buku..tp mmg dpt tarikh masa call tu jugak la..takde la kena tggu diorg call semula 😊

3y ago

Ohh yaka, itu yg sy pelik tu sbb diorg xde tanya apa2 just tanya sy check dkt mana je yg sy boleh tahu sy pregnant, sy inform sy check dkt klinik swasta .. pastu xde tanya sy last period bila & berapa minggu.. sy nak buka buku pink dkt klinil swasta tp risau takut xboleh konsisten pastu nak kena pi kk takut susah pulak nanti .. dilema betul 🥲

Saya walk in je. Tp make sure tempah dkt BookDoc dulu. Mungkin walk in lagi sesuai utk situasi sis supaya sis dpt terus tarikh buka buku pd hari yg sama. Minta time off/time slip/cuti hari pergi klinik tu minta tarikh appointment buka buku. Ok x cdgn sy?

3y ago

Tq sis utk cadangan . Tp tula sy call sbb takut diorg xbg walk in sbb keadaan skrg .. pastu nurse tu cakap skrg xboleh walk in.. haihhh confuse saya.. xpala kalau still xdpt respon , sy akan try walk in manatau boleh dpt tarikh terus.. tq sis 🥰