16 minggu cramp belah kiri

Assalam smua nak tanya siapa sini ade yg sama? Seharian ni rasa cramp belah pelvik kiri ni melarat ke pinggul kiri and kaki kiri ni. Aduh risau pula. Baru scan heritu baby active and ok je. Normal ke rasa cramp belah situ 16w?#advicepls

16 minggu cramp belah kiri
19 Balas

mmg akn rasa sakit awak selagi tak beranak selagi tu sakit. akan ada masa dia hilang. Nnti dtg lagi sakit tulang punggung tu. Nak pusing kiri kanan pun sakit duduk sakit baring sakit. Eh semua lah sakit. Sy bru 2 bulan lps bersalin. Kalau tak tahan p urut. kalau preg boleh je urut. nnti tukang urut tak usik pun perut. sy preg kerap urut. nak nak dekt bsalin tu. lancar kan urat susu

bnd tu biasa..biasanya sakit tu akan berlaku sbb tekanan pada bahagian tu masa tidur..jadi cuba ubah gaya tidur samaada rendahkan bantal kepala atau letak bantl d celah paha..dan pastikan jgn angkat berat dan kene kurangkan berjalan ya..biasanya sakit belakang ni blh dikaitkn dgn rutin harian kita dan pembesaran baby..

ingtkan saya sorg je yg selalu rasa pelvic pain belah kiri sampai tulang belakang kadang2. simptom kita sama sis dan week pun lbh kurang sama. tp sya sentiasa fikir baik2 dan doa byk2. risau juga byk fikir dan jd stress. ☺️

hahaha eh samaaa. sy dh 24w. kadang2 badan ni sakit mcm baru lepas hiking padahal tak p mana2 pun. bila tanya doc, mmg dia ckp normal tambah2 baby makin membesar 🤭. tpi badan org tak sama wak, so sy advise, better awk p check doc dlu

Sama saya dah masuk 20weeks.. ingatkan effect caesar bersalin anak sulung dulu.. lepas tu fikir faktor umur kott ni.. sekali baca komen² lain laa normal ehh rupanya 😅

sy pon saket bhagian pelvic nk ii lg time mlm tgh ii bareng ttbe nk bgon pgy toilet ya Allah saket nye . saket Kiri kanan pulak to . skrg da nk msok 30 weeks

Saya pun masa awal2 cramp sampai tak boleh bangun sis. Memang sakit sangat, tapi slowly hilang sendiri. Normal rasanya

sy pun rasa mcm 36week.. sakit ..xslesa nk bjalan..tapi bjalan jugak.. biasakan diri..lama2 ok je hilang sndiri

sama sis, saya pun sakit kat area tu tapi pelvik belah kanan. mmg sakit kekadang nk bangun, jalan pun susah.

Kena Hati-hati dlm buat sesuatu Keja yg memerlukan tenaga.. Bykkn bedrest.. Semoga dipermudahkan