Cirit birit

Assalam semua.nk tnya ada tak dekat sini baby fully bf umur 5bulan tapi berak masih 7-8sekali sehari..lepas menyusu terus berak..buntu fikir ya ni.perlu ke anak saya ambil vaksin rotavirus utk cegah kes tersebut??

2 Balas

waalaikumussalam. kalau sis mampu, sis ambil vaksin rotavirus utk anak. sbb ia dpt mencegah serta mengurangkan effect cirit birit tersebut. baby biasanya kalau kena cirit birit mmang tiada ubat,Doctor hnya bg air garam shj utk sakit tersebut. sis kena pastikan anak minum air secukupnya sbb cirit birit ni akan buat anak dehydrated dgn cepat,sbb dia byk buang. semoga baby sis cepat sembuh🤲🏻

mommy boleh cuba trub utk elak baby cirit birit 😊 berminat boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/trub