Ruam susu

Assalam semua. Nak tanya kalau mcm ni nak sapu apa ye yg selamat utk kulit baby? Tq

Ruam susu
46 Balas

saya sapu losyen.. dgn mandi kan baby dgn basuhan akhir.. air kelapa.. tp jgn lap lpas mandi.. biar dia kering sendiri.. alhamdulillah menjadi

Ruam susu ni..klu saya selalu standy sapu tangan kecik dan basahkan bila dah nyusu terus lap mulut dgn pipi..takut dibiar makin melarat.

4y ago

Betul tu sis..ruam susu ..sbb tu lps anak menyusu kena lap mulut n pipi dia..susu ni kalau kena muka..memang akan jd ruam merah2..

Ruam susu ya? Sy pakai krim shaklee. Herbal blend. Alhamdulillah berkurang merah dan makin kering. Ikhtiar saja selebihnya kerja Allah

Sy sapu susu bdn sendiri je..lps tu baik..apa2 merah kat kulit baby atau ruam ke mmg sy sapu susu sendiri je..

Better Berjumpa dengan doctor miss..yang lebih tahu ubat apa yang nak disapu pada baby comei ini

Byk sis. Kena try n error. Lagi satu kalau ruam susu cpt2 lap susu tu klau da lepas mnyusu.

Saya guna lotion susu unta.. Alhamdulillah 2kali sapu hilang ruam2 d muka 👍👍..

Ambk air kncing baby tu sapu inshallah akn baik sedia kala..tu petua org lama

Klau sya pkai lotion pureen n bedak pureen btol merah..alhamdulillah ank ok

Sy pkai sebamed yg bby punya.. Wangi pun wangi ..ada jual kt wtson