Supplement

Assalam & selamat sejahtera semua..adik nak tanya acik2 dalam ni , sampai kandungan berapa bulan acik makan obimin ? Kalau kk dah tak bekalkan acik2 beli diluar atau stop makan😂

1 Balas

Waalaikumussalam, macam saya, saya makan zincofer bersama iron tablet dari 2nd trimester sampai bersalin. Masa 1st trimester, kk bagi saya ubat lain. Iron tablet, ascorbic acid, folic acid dan vitamin B complex. Start 2nd trimester, kk tukar kpd zincofer. Zincofer ni sama je dengan obimin. Ubat yg 4-in-1. Semua vitamin yg di perlukan ibu mengandung ada dlm 1 tablet. Kalau kk dah tak bagi, minta dan beritahu ubat dah habis. Kalau still tak dapat, better beli dekat farmasi. Elok amalkan sampai bersalin. #TAPsupermoms #TAPactiveusers