Pampers Untuk Newborn

Assalam, saya nak tanya mummy2 yg dah bersalin, pampers apa yg recommended untuk newborn ye? tq :)

51 Balas

Sy pkai mikubi smpai ank umur 1bulan. Pampers tu murah n elok sesuai utk baby yg baru lahir sbb kerap kena tukar klau baru2 lahir so xyah membazir. Tp lps sebulan ank dh xmuat yg newborn so kena tukar size so sy tukar drypers sbb mikubi yg size besar2 sma je hrga dgn drypers. Tp utk newborn mmg recommended sgt mikubi

Fittie dengan genki.. ank sya dri NB pakai genki then fittie lepas tu Fittie tadak yg pants so pakai genki pants smpai skrg dh umor 2thn setengah..☺️ Fittie pun ok juga walaupun murah.

Saya pakai huggies dgn drypers .. 2-2 okay bagi saya .. mikubi saya pernah try , okay jugak murah pun murah .. baby banyak berak n kencing .. beli murah je sis 😊

Anak² saya biasa masa newborn pakai petpet.pastu selang seli dengan diapex. Saja nak ajar bontot dia serasi dengan bnyak jenis lampin..kikiki...

Drypers newborn. Tpi tgok kulit ank jgk. Tkut ada yg snsitif. Lgpn bby kerap mbuang n tukar pmpers kerap, so kna beli ikut kmmpuan jgk.

Anak sy pakai huggies. Kalau anak puan jenis kulit sensitif. Mmg elok huggies. Drypes anak sy xleh pakai. Naik ruam... 😅

Sy pon blikan baby drypers based dr pgalaman adik n kawan2... Dorg suggest tu...hope serasi laa dgn baby nty

Huggies dry atau drypers. Saya guna 2 brand ni lepas anak lahir, saiz new born. Dua2 okay 🤗

4y ago

huggies senang bocor tak sis?

Drypers weewee dry, mudah serap & xbocor. Cantik pula tu corak dia. Tapi memang mahal.

kalau sy sarankan dryper , tak tahu knp sebab . maybe quality dia bagus ..