Spotting mcm ni adakah tanda miscarriage/blighted ovum?

Assalam. Period sepatutnya 18/2/23. 15/2/23 - check upt positive 1/3/23 - First scan , hanya nampak kantung shj 6/3/23 - second scan, pun nampak kantung shj jgk. 25/3 - scan kali ketiga, masih nampak kantung sahaja. Size kantung masa ni 7w. Kalau ikut tarikh last period (18/1) sepatutnya sy dah 10w3d. Saya irregular period ye. 30/3 - sy keluar spotting seperti dlm gambar dibawah. Pergi scan, hanya nampak kantung sahaja dan size kantung 7w2d. Dr ada bagi ubat utk kuatkan rahim, makan selama 3 hari. 31/3 - masih lagi keluar spotting, & perut ada rasa cramp sedikit. Ini adakah tanda2 miscarriage atau blighted ovum? Terima kasih ☺️

Spotting mcm ni adakah tanda miscarriage/blighted ovum?
20 Balas

Kte sme sis,sy last period 17/1 cme ny sy dh gugur 13/3 hri tu..xde rezeki,sme mcm awk kelua spotting cikit selama 4 hri,hri ke5 gugur kelua kantung..blighted ovum,sbb scan kantung kosong septutny tu hri dh 7w tpi scan 5w je..xpe semoga ad rezeki laen in sha allah..nie pon dh Abis pantang n sempat puasa ☺️

1y ago

Sy dua kali keguguran y ketiga sakit mcm period biasa je kdang rasa xselesa kt perut..tpi y 2nd dulu mmg sakit sy tumpah darah 3x kt rumah..