naikkan berat badan baby

Assalam . Nak tanya mommy² . Macammana nak naikkan berat badan baby yaa ? Anak saya lelaki , baru 3 bulan . Berat baru 5.6kg ... Tinggi dia naik elok , 62cm . Hm . Buntu .

2 Balas

macam dh ok dh berat baby 3 bulan tu. anak sy 3 bulan 5.7kg. 4 bulan pun sama x naik. tapi masih dlm graf putih. masuk 5 bulan baru naik 6.1kg.

4y ago

Yaka ? Saya risau takut pengasuh kurang bagi anak saya minum susu . Sebab time 2 bulan berat dia 4.9kg .. naik sikit saja .. tinggi naik banyak .. anak adik ipar saya 2bulan berat 5.6kg

Asalkan masih dalam graf putih,normal ja kan