Overdue 40weeks 4day

Assalam mummy2 nak tnya ada risiko tak kalau dh overdue tpi tak turun2 tanda lagi. Saya risau due 11.4 haritu 10 hb saya dh serah diri tapi takdk bukaan takdk contraction so doc sruh balik dlu bagi masa seminggu then 17 kena admit ward nk induce. Saya risau la jdi apa2 kt baby tapi hari2 kena check up cek jantung baby tpi saya masih risau. Sakit tak induce. Ni anak ketiga. Sebelum2 ni tk pernah PON overdue anak sulung kedua turun tanda MCM biasa tpi yg ni hmm saya hampir murung stress kenape baby tak nk keluar

4 Balas

Sy masa anak 1st overdue 2 hari.. pastu ada org share tips, masa bilas rambut tu minum air hujung rambut tu then selalukan usap perut dari atas ke bawah sampai baca 3 qul. Sy buat 2 tips ni masa lewat hari ke 2, usap perut tak berhenti. malam tu 9mlm turun tanda terus then pegi spital admit, kul 1 pagi start sakit perut melarat makin kerap sampai 4-5 pagi.. kul 7 pagi check jalan 5cm da. Kul 9pagi selamat lahir.’

1y ago

Saya pn dah overdue 40w 1day . Saya takut sangat induce tpi dalam masa yg sama kene kuat and redho je. 23/4 serah diri. Doakan saya jgk. Semoga semua ibu dipermudahkan urusan bersalin. Aminnn

Sama la saya pun dah overdue 40w1d . Sepatutnya due saya semalam tapi hosp bagi tarikh 20/4 untuk induce . Saya takut sangat & first time mom taktahu apa apa langsung 😭

Saya pun harini genap 40w esok 17/4 kena serah diri ke hospital.. hmmm saya redho kena induce ke apa.. redho sgt.. doakan saya ya mummy2.. hmm

1y ago

sma LA kita sis🤲🏻paksa kana serah dri

doa byk2 ya moga Allah mudahkan urusan ibu dan baby. Sy bsalin 41w alhamdulillah baby sihat, jaundice pun kejap saja.