normal/oprate

Assalam mommy² semua...skrg usia kandungan nk masuk 31mnggu...sy mngandung ank no5.....sy dan suami dh buat keputusan lps bersalin sy nk ikat...tp ke4 ank sy mngandung semua normal...insyallah no 5 ni pon klu x der masalah normal...sy ada bincang n suami..ini no 5 ni nk oprate sng skli jln trus ikat....tp suami pulak kata...ishhhh x yah....biar mama opration kecil selepas bersalin...sy dlm dilema...klu lps bersalinn....nnt ank nk b.feed mcm mn sy nk admit ospital untuk buat pembedahan ikat rahim.....apa pendapat mommy²semua...tq

1 Balas

Walaikumsalam.. Slagi ibu blh bsalon normal, apa salah nya kn.. Xperlu oprate mlain kn ibu ada risiko sndiri yg mmrlu kn utk czer.. Utk brikat nnt cuma pmbedahan kcil, ibu blh try pump susu utl stock ank dulu smsa admit ward.. Klu ank x minum guna botol, beri guna sudu.. Semoga d prmudhkan..