Preparation

assalam mommy2.. nak tanya, siapa ada save checklist barang baby baru lahir utk dibeli . please share.. tq mommy2

1 Balas

-clothes- * baju lengan panjang set * Baju lengan pendek set *Romper *Nepkin *Tuala *Selimut *Kain Bedung *barut baby *Sarung tngan set *Topi -toiletries- *Head to toe *Baby oil *Bedak *Brush rambut -oils- *Yuyi *Baby Vick *Telon *Tunku baby *Drapolene *Nappy cream *Drypes *Baby wipes *Cotton buds *Drypes bag *Tilam baby set Yg asas..

4y ago

Bju jngn bli bnyk dlm 10helai setiap jenis.. bju bli tiap2 Bulan.. SBB tiap2 Bulan baby membesa.. klu ade 0-6m to baik ambik yg toh.. nk bli lotion ke ape tngu dh 6m keatas newborn kulit nipis kne jage cukup bedak kn je.. sarung kaki tangan ambik set senang bili dlm 4 5 set. . baby dh 2 bln bli tuka stokin baby.. sarung tangan jngn pki kn lme2 SBB baby nk rase.. 2 bln to pki kn time tdo MLM je..