Jarak Kandungan

Assalam mommies semua, saya dua kali dah keguguran 1st bln 4 tp yg mula2 tu mcm chemical pregnancy n 2nd bln 7 pregnant 5w. Saya dulu ibu tunggal, kematian suami masa ank 1st umur 4bln. Skrg ank yg 1st da 11tahun baru saya khwin semula bln feb 2024 haritu. Mungkin kah salah satu penyebab juga keguguran?

3 Balas

Masih belum terlambat untuk wish tahniah atas perkahwinan ye.. boleh start makan asid folik.. bulan 10 nanti dah boleh merancang untuk pregnant semula.. semoga dipermudahkan urusan ye 🥰

mungkin lepas ni puan kena tggu sekurang kurangnya 3 ke 6 bulan. kdg2 rahim kita lemah. apapun lebih baik puan refer ke doctor dan minta nasihat mereka. mungkin juga faktor usia.

Puan ayat soalan akhir tu mcm tak lengkap je