Nak tanya pendapat mommy y pernah keguguran.

Saya keguguran bln 4. Bln 5 sy dah dtg bulan. Sy gugur masa week 11. Gugur sendiri @ complete misscarriage. Baru ni sy baca kat page Dr imelda utk kes keguguran pertama kali semasa 1st trimester x perlu tunggu 3 bln. Boleh terus cuba lepas gugur tu. Apa pendapat mommy ye. Mcm x sabarrr tp risau jd semula (gugur) pun ada😅.

2 Balas

sye pernah gugur 5w. dan pernah mengandung semula tanpa period ya. dannn sekali lagi sye keguguran at 9w. lps tu doctor pakar saye suruh tgu 3 bulan kalau nak mengandung balik. tepat 3bulan sye mengandung balik, but this time mmg xde sebarang masalah, bleeding ke ape ke. x kira lah sye long distance travel ke ape ke. xde sikit pon bleeding sampai bersalin. masa bersalin hari tu, doctor pakar kt lr, siap sound lagi mmg kje awk mengandung je ke. x reti nk tunggu rahim pulih dulu ke bru mengandung balik. masa tu dh mmg salah sendiri, gatal sgt nak mengandung cpt2. terima jela 🤣🤣

12mo ago

Alamakkk ..tu y takut tu. Better tunggu 3 bln dari hadap gugur kali ke 2. Tq sis kongsi pengalaman

saya pernah gugur 9w. lepas sebulan period balik, terus lekat.

12mo ago

Alhamdulillah.. seronok dgr org y berjaya mngandung semula selamat. Rindunya nak ada baby semula. Anak y ada ni dah sekolah dah.