Nappy rash / ruam lampin

Assalam mommies nak tanya gambar dibawah ni nappy rash ke ? Kalau betul saya dah sapu bepathen cream esoknya okay lepas jadi lagi dan berulang sama sapu cream okay lepastu jadi lagi. Boleh recommend cream lain ke ? Sbb ruam lampin macam makin teruk je . Hmm saya yang sedih tgk. Tapi baby tetap happy je 😂

Nappy rash / ruam lampin
9 Balas

macam anak saya pun selalu naik ruam merah² dekat pipi, badan n lampin.. dah pergi klinik swasta, doktor bagi ceramide cream.. sekejap je sapu ok dalam 2-3 hari hilang, lepas tu naik balik merah² tepi kawasan kita sapu tu.. macam kulit terbakar pun ada.. try pergi klinik kesihatan, doktor bagi aquoes cream.. pun sama juga 2-3 hari je elok.. ada belikan cream mahal remdii sensitive pun sama juga.. last² saya ikut cakap kakak ipar saya yang dah anak 3 punya pengalaman.. dia cakap sapukan vaselin baby je kalau naik ruam² macam tu.. bedak ke cream/lotion semua tu tak payah.. alhamdulillah memang berkesan.. dah sebulan apply, takde naik ruam² lagi dah.. agaknya memang anak memahami ibu dia yang B40 ni kot 🤭 jimat sikit.. pampers pun brand cute & care lotus je.. paling murah dari tiktok shopee semua tu.. anak terbaik ibu 🥰

sy pg klinik swasta awak . dr bg aqueous cream . alhamdulillah ok . setiap buln beli kat klinik tu je. kdg2 hospital punya.. sbb sy pg klinik swasta sbb smua cream kat pasaran ank sy x serasi.. sy ade guna gak smowhite lotion tp tu bdn sahaja . tuk nappy mmg khas cream dri klinik..

Sy guna pureen, mmg berkesan kejap je kering kalau naik ruam. Mula2 guna bepathen tapi tak jalan. Guna pureen kejap je kering ruam harga pun berpatutan.

baby sy dlu mcm ni juga ,sy try guna snowwhitee lotion elok..tp ikut kesesuaian bby juga ada yg serasi ada yg tak ..sy try dkt bby sy alhmdulilah elok

sye dr anak 1 smpai 4 sye pakai tepung beras/tepung ubi kat anak.mse pakai lampin Tu pakai mcm buh bedak.alhamduliah semua ok

Kena try & error sebab setiap anak tak sama. Mcm anak saya so far guna brand offspring & applecrumby tak pernah naik ruam

Saya pakai sudocream je sis dri newborn . Alhamdulillah tk pernah lagi kene ruam

awk cba try drapolene cream..ank sya pkai tu okay..dh x da timbul nappy rash

sebamed.