Upt test negative atau positive??

Assalam mommies and kawan2. Saya nak tanya berdasarkan gambar saya up kan ni, negative atau positive? Ni saya test petang. Pastu saya test lagi malam dpt result 1 line jee. Pastu esok saya test pagi, tgh hari and malam pun 1 line je… pls help 🥲 #TTC #ttc5tahun

Upt test negative atau positive??
15 Balas

Dari pic ni mmg nmpk double line sis, should be +ve. Cumanya 4 kali test selepasnya tu terlalu dekat sgt. Apa kata selang 2 hari bru test semula. Klu terlalu kerap sis yg akn stress & tertekan, which is ganggu hormon, x elok utk pmbentukan embrio/janin. Sy dlu Upt test ke-2 colour x terang seperti yg pertama. Just doa bnyak2 agar betul lekat, bnyk rehat, jaga makan... Sy rebus makan brokoli setiap hari. Cuba ya sis, semoga dipermudahkan urusannya.

2y ago

Wahhh tahniah sis. Semoga mommy n baby sihat2 aja 😁

Sy pun hadapi situasi yg sama, sblm ni test guna upt beli dkt farmasi brand easysure tu elok je naik faint line, pastu bile test blk lpas delay 14hari (beli upt dkt shopee brand easysure jgk) tp 1line..dh confuse dh samada pregnant ke x sbnrnye.. 😭😭

2y ago

Pastu sis test lagi tak? Result mcm mana?

Selama saya guna upt jenis ni..lambat terang line tu walaupun test upt lain dah pekat line..cuba test upt mcm upt kkia..kalau naik double line terang..in sha allah sah mengandung..apapun semoga ada rezeki buat kita semua

2y ago

Amiinnn… sy pun tak nak berharap sgt tkut kecewa. Seminggu lagi sy test

ia masih samar2 lagi ni sis..cuba sis Check pregnant test 2 setiap minggu..cth sis check hari Jumaat untuk minggu ni & jumaat minggu depan sis Check lagi.. smpai la ada 2 line yg pekat sikit

2y ago

Oh gituu hehe okay berehh.. saya akan tunggu hari rabu depan. Doakan saya tau sis.. harap2 ada lah isinya 🙏🏻

Saya dah test hari ni hari ke-5 dari first day saya test (dalam post) atas.. semua negative. Buat pagi ke ptg ke malam ke semua negative. Nampaknya upt test pun tak accurate.

2y ago

Takpe sis.. sy pn pnah mcm ni jugak. Dpt line samar, skali tu makin lama makin hilang & da jadi -ve lepas seminggu. Org kata chemical pregnancy atau early miscarriage.. Takpe, boleh cuba lagi😊atleast kita tahu yg kita subur & blh mengandung.. mudah mudahan lekat lg lepas ni, terus kn mkn acid folic sis, jgn skip even sehari

saya test upt ni selalu nampak samar . walaupun guna dip n tell (beli watson) and clearblue dah dapat cepat result and terang pekat.

2y ago

haah betul tu. saya pun macam tu juga 😆

test waktu awal pagi..sama macam ni..selang 5hari makin terang..insyallah..jangan stress moga ade rezeki

2y ago

Amiinn.. hopefully betullah ada isi. Tapi xnak mengharap sgt. InshaAllah 🙏🏻🙏🏻

in sha Allah ada ni...nnti selang bberapa hari test lg pakai upt mahal sikit...in sha Allah lebih pekat

2y ago

InshaAllah. Will do 😃😃 thank u sis

normally, if nak repeat after 1week. baru akan nmpak. biasa kabur, insyaAllah positive

2y ago

Okay bereh siss.. seminggu lagi sy cuba lg test 😁

InsyaAllah tive tu sis, nanti next test upt cube buat awal pagi, 1st urine

2y ago

Saya buat keesokan harinya pepagi lepas subuh dpt single line. Xpe sy try lagi sminggu 😁