Luahan hati

Assalam, mntak maaf sebab sy taip kat sini.. sy xthu nak mengadu kat spe, kat family & kawan nanti dyorg akan marah Ngan hasben sy.sblum ni sy single mom ade anak lelaki umur 3thn, pastu sy kawin Ngan bujang, kenal xlama tapi sy terima pasal Dy ustaz, sy ingat boleh lah Dy nanti ajar sy & anak sy unt kesuyurga, 6bln kawin sy pregnant tapi usia 3bln, sy gugur lepas gugur tu hasben sy berubah sgt2, Dy dere anak sy, Dy rotan kaki, Dy cubit.. padahal anak sy tu xlah degil, biase lah budak kecik memekik2 nak fon atau tengok tv, sakit betul hati sy, tapi sy sabar.. ade 1malam sy tutup mata acah2 tdo nak tengok perangai laki sy, Dy masuk bilik pastu cubit anak sy yg tengah tido Mase tu pukul 12, anak sy memekik2 ,, terperanjat sy, patutlah anak sering menangis tengah malam cakap daddy cubit, sy ingat anak mimpi!! Pastu kami gadoh, suami suruh sy pilih anak atau Dy, sy masih sabar cakap xnak pilih pasal sy rase tengah pregnant, seminggu sy cek, positif pregnant.. sy bingung ape nak jadi skr? Dy cakap xleh terima anak sy, benci tengok anak sy, sy nak cerai tapi sy tengah pregnant 2bln, ya Allah sy rase nak mati jer, xthu yg kawin Ngan Dy jadi musibah unt anak sy.. sy rase down.. mcm2 dugaan dtg

4 Balas

Allah..dugaan buat sis dan anak perempuan sis..saya faham perasaan seorang ibu tu macam mana..dlm masa yg sama dilema dgn status seorang isteri..1st pendapat saya berhenti berharap yg baik2 drdp suami sis..berharap sepenuhnya kpd Allah swt..doa byk2 setiap hari tanpa henti..2nd cuba cari masa berdua sahaja dgn suami..luang masa bersma mgkin dye rse kurg kebersamaan dgn sis..anak tu bole minta sape2 jge sekejap..bg tau dkt suami apa yg sis rse skrg..dn apa yg sis harapkan dlm hubungan..ckp baik2..jnji dh ckp..ape respons suami tu kmudian fkir..buatlah bermacam cara utk selamatkan hubungan selagi bole..sbb bercerai berai nie bukanlah mudah..tp klu tiada jalan juga..cbelah berbincng dgn org tua..mgkin mereka bole beri pendpat yg lebih wajar..sy doakan smg urusan sis dipermudahkan..Aamiin..

Allahu sabar ya sis… pada pndgn sy lebih baik buat haluan sendiri…tak kisah la org beragama ke tak tp klau jenis suka buat budak kecik tu namanya iblis! Budak kecik x bersalah… lepastu bole pula suruh pilih anak sis atau dia.. mana la akal fikiran dia? Org beramal dgn ilmu tak kn berkelakuan mcm tu.. orang yg waras dan masih ada rse simpati dan empathi tak kn lakukan begitu dekat sis dan anak kecik.. sabar ya sis buat solat istikarah… minta petunjuk

Allahu. Ujian utk awak sis, moga dipermudahkan urusan. Mmg susah utk kita nak cari org yg boleh terima anak kita sekali. Tp pandangan sy, sis hanya perlu berdoa agar suami menerima anak sis suatu hari nanti. Sbb kalau nak buat hluan sndiri pun sebenarnya tu bukan boleh selesaikan masalah malah menambah masalah. Apa pun, sis pasti tahu apa yg terbaik utk anak dan diri sis

Semoga dipermudahkan segala urusan akak di dunia dan akhirat 💞