Asam Baldu Merah

Assalam mami² semua. Asam ni boleh dimakan tak untuk trimester 1? Mklum lah sy tk tahu lagi sbb ni first time 🥹

Asam Baldu Merah
16 Balas

Byk pewarna asam nie..kalau pegang merah jari2..kalau sy,sy elakkn mkn asam nie..better mkn buah fresh..byk je buah masam2 pon..mcm buah sunkist,anggur,mangga..tp mkn pon bpada2 jgk..mkn kurma dan kismis pon lg bagus..

Not good sbb ad pwrna brlebihn dn dijeruk.. tp sy mmg mkn benda ni🤣🤣. Fav sgt!! Dri trim1 smpai nk msuk trim3 ni sy msih mkn jg . 😋 actually most better la buah2 segar, tembikai, jmbu batu, jgn yg berjeruk dn packing mcm ni

Time mengandung ni mmg mkn byk asam2 klu sy. Asam limau kering (mkn dgn jambu batu), asam kecut (yg buat air tu) mkn gitu je. Asam anggur, pun sodap. Yg ni takda mkn sbb tak beli. Klu ada tu agaknya mkn jugak😝

Maaf tak membantu, tapi dari pengalaman sy yg 4kali gugur sy tak makan semua jenis jeruk sampai masuk 2nd trimester. Klu ada pon sy makan sikit je buat rasa.

Saya makan sebijik je tu pun sebelum rasa mual2 😅 Saya kalau makan benda masam lagi menjadi-jadi loya tu huhu kalau masin2 takpe pulak

Boleh. Makan je apa nak makan tp berpada2. Jangan kata tengah mengandung. Tak mengandung pun kita kena makan berpada2.

Pengalaman gugur sy sebelum ni, banyak makan asam, jadi sy elak Tapi yela perut lain² badan x sama. Susah nk kata

Sy mkn ja sis tiap hari 😅 dlm 2,3biji sampai habis 1pack sy beli..Terpulang la nak mkn atau tk berpada2 ja

Asam macam ni tak elok sebenarnya. Banyak pewarna dan chemical. Tapi nk makan 1 boleh la kot

masa sy mengandung sy memgidam makan ni dan hari2 mkn ni